Dieta vegetariana



Malgrat el que pensa la gent, una dieta vegana o vegetariana pot ser igual o inclús mes saludable que una dieta omnívora. Tan sols tenim que tindre en compte uns principis bàsics amb arribar a menjar la proteïna recomanable i amb la suplementació de vit 12.

L’OMS recomana que la proteïna constitueixi un 10-15% de l’aportació calòrica total de la dieta, i idealment cal ingerir entre 0,8 i 1 gram de proteïna per quilo de pes. No obstant això, aquesta quantitat pot variar segons les circumstàncies i el moment vital.

És viable arribar a aquesta quantitat de proteïna amb una dieta vegana? La resposta és sí: és possible estar ben nodrit només amb proteïnes vegetals; això sí, prenent algunes precaucions, com combinar els aliments en funció dels aminoàcids limitants (lisina en cereals i fruita seca, i metionina en llegums) per aconseguir proteïnes de qualitat. Així mateix, no és imprescindible menjar els aliments complementaris en el mateix àpat per obtenir el benefici de tots dos.


http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/vida_saludable/alimentacio/els_aliments/la_dieta_vegetariana/documents/vegetariana.pdf

Comentaris